Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 21 Ιουνίου, από τη μέρα εκείνη που το 2014 ο Στέργιος Παπαδόπουλος του Κάδμου, έχανε τη ζωή του μετά από γενναία μάχη που έδωσε στην εντατική Νοσοκομείου της Αθήνας όπου νοσηλευόταν μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ένας παίκτης που αγαπήθηκε από μια ολόκληρη πόλη, που συνδέθηκε με τη Θήβα και τον Κάδμο, που ξεχώρισε όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και τον χαρακτήρα του, βύθισε στο πένθος στις 21 Ιουνίου του 2014 συγγενείς φίλους και συμπαίκτες, που λίγες μέρες νωρίτερα του είχαν αφιερώσει την άνοδο του Κάδμου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ο αρχηγός της τότε ομάδας Γιάννης Χαρατσής, σε αφιέρωμα του stereabasket για την άνοδο του Κάδμου (πατήστε ΕΔΩ) είχε περιγράψει μεταξύ άλλων ορισμένες από τις συγκλονιστικές στιγμές εκείνης της περιόδου: ”Ήταν παραμονές του μεγάλου τελικού. Όλοι μας ξυπνήσαμε παγωμένοι στην είδηση ότι ο συμπαίκτης μας, ο αδερφός μας, ο Στέργιος, βρίσκεται στην εντατική στο νοσοκομείο και δίνει μια πολύ κρίσιμη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πραγματικό σοκ…Μα πως; Πριν λίγες ώρες κάναμε προπόνηση μαζί…Και όμως, ο εφιάλτης μόλις είχε ξεκινήσει…Σε λίγες ώρες ήμασταν όλοι μας αντί για το γήπεδο, στο νοσοκομείο”.

Ο Κάδμος πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κερδίζοντας στις 26 Απριλίου του 2014 τον Ιωνικό Λαμίας με 71-52, ένας τίτλος που αφιερώθηκε από όλους στον Στέργιο.

Στις 21 Ιουνίου του 2014, ο Στέργιος Παπαδόπουλος θα καταλήξει στο νοσοκομείο ”Αλεξάνδρα” μετά από 2 μήνες μεγάλης μάχης, σκορπώντας θλίψη σε όλο τον μπασκετικό κόσμο και μη. Ο Κάδμος, σε αγώνα που θα γίνει στη μνήμη του στις 5 Οκτωβρίου 2014 με αντίπαλο τον Γ.Σ. Κύμης, θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο ”15”…

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr