Ο Πρόεδρος της Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ, κ. Καρανάσιος Ταξιάρχης, οι Αντιπρόεδροι κ. Μπόγρης Πολυνείκης και κ. Θανάσαινας Γεώργιος, καθώς και σύσσωμη η Διοίκηση της ομάδας δηλώνουμε τα εξής:

Με έκπληξη και απορία λάβαμε γνώση του περιεχομένου της σπασμωδικής διαμαρτυρίας του Κενταύρου Λιβαδειάς, καθώς, κατά πανελλήνια πρωτοτυπία, η νικήτρια ομάδα έσπευσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, να εκφράσει παράπονα και να αφήσει υπονοούμενα για την επιλογή της διαιτησίας, που για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι, ήταν ξεκάθαρη η εικόνα ποια ομάδα ευνοήθηκε εν τέλει απ’ αυτήν, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικότερα στα τελευταία λεπτά που κρίθηκε και το τελικό αποτέλεσμα.

Μιας διαιτησίας της οποίας τα σφυρίγματα, «αχρήστεψαν» τον βασικό μας playmaker εξ αρχής, θέτοντας τον εκτός παιχνιδιού, μιας διαιτησίας με συνεχόμενες διακοπές του παιχνιδιού άνευ λόγου, μιας διαιτησίας που προέβη σε συνεχόμενες προειδοποιήσεις για επιβολή τεχνικών ποινών σε κάποιους παίκτες της αντίπαλης ομάδας οι οποίοι έρχονταν σε επαφή με την μπάλα μετά από δικό μας καλάθι και εντέχνως την κρατούσαν προκειμένου να πάρουν ανάσες, καίτοι απαγορεύεται, ποινές όμως που ποτέ δεν δόθηκαν, μιας διαιτησίας της οποίας διέλαθε την προσοχή, τόσο η παρουσία της μασκότ της τοπικής ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου, κάτω ακριβώς από το καλάθι της αντίπαλης ομάδας κραδαίνοντας ένα κοντάρι στα πρόσωπα των παικτών μας την ώρα των σουτ όσο και η παράτυπη τοποθέτηση καθισμάτων επισήμων εντός του αγωνιστικού χώρου, που προβλέπονται για κατηγορίες Γ΄ Εθνικής και άνω και οι οποίες είχαν τοποθετηθεί πρόωρα, μια σεζόν πριν, για την άνοδο της ομάδας στη Γ΄ Εθνική και πολλά άλλα που βιώσαμε αλλά και μας επισημάνθηκαν τόσο από το φίλαθλο κοινό όσο και από «μπασκετικούς» ανθρώπους που ήταν παρόντες.

Για όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα δεν καταδεχτήκαμε καν να υποβάλουμε ενστάσεις, καίτοι το δικαιούμασταν, αλλά αυτονόητη και αναμενόμενη θα ήταν διαμαρτυρία από πλευράς μας, την οποία εντέχνως έσπευσαν να υποβάλλουν πρώτοι, ο μέτοχος και η διοίκηση της αντίπαλης ομάδας, προκειμένου να διασκεδάσουν – ανεπιτυχώς – τις εντυπώσεις, υπό το πρίσμα ότι όταν υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι από αμφότερες της ομάδες, σημαίνει ότι η διαιτησία αυτή έκανε καλά τη δουλειά της!!!!

Κατά τα λοιπά, υιοθετούμε πλήρως το αναρτηθέν κείμενο του Κενταύρου με την εξής διαφοροποίηση: Πρεσβεύουμε ότι στο γήπεδο του μπάσκετ, τον σεβασμό των διαιτητών, τον δικαιούνται όλοι αδιακρίτως οι αθλητές ισότιμα, από το παιδικό τμήμα έως την Εθνική Ελλάδος και για να μιλήσουμε και για το σπίτι μας, της Α΄ΕΣΚΑΣΕ, από τον άπειρο και νεοεισερχόμενο παίκτη έως και τους αναφερόμενους στην ανακοίνωση, μέρος των οποίων κοσμούν και τη δική μας ομάδα.  Και εμείς ελπίζουμε, η κακή διαιτησία του αγώνα του περασμένου Σαββάτου, να αποτελέσει απλά μια παρένθεση για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ευχόμαστε στους αθλητές του Κενταύρου καλή συνέχεια χωρίς τραυματισμούς και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων της ομάδας τους.

Σε ότι αφορά δε στους δικούς μας αθλητές, μόνο περηφάνια αισθανόμαστε τόσο για το αθλητικό τους ήθος όσο και για τις επιδόσεις τους στο παρκέ, σε έναν αγώνα που κατέθεσαν ψυχή και κράτησαν επίπεδο παρά τις αντίξοες συνθήκες, γιατί το «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελεί πάντα έμπνευση για τους νεότερους αθλητές των ακαδημιών μας, τους γονείς, τους χορηγούς και το φίλαθλο κοινό που μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα.

Σε ότι δε αφορά στο πρωτάθλημα, ευχή μας είναι να κερδίσει δίκαια η καλύτερη ομάδα, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να υπάρχει μέλλον και μεράκι στα τοπικά πρωταθλήματα…

Το ΔΣ της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ