Η ΑΓΕ Χαλκίδας νίκησε στο εξ αναβολής αγώνα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ τον Κάδμο με 63-51 και έβαλε νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους Χαλκιδέους να πετυχαίνουν τη νίκη της χρονιάς και τον Κάδμο να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα για φέτος μετά από εκείνη στη Λιβαδειά, που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας!

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος και με πολύ καλή άμυνα με προσαρμογές πάνω στον Γκιζόγιαννη είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι στη νίκη, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Γεωργουσόπουλο ενώ για μικρό χρονικό διάστημα αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο Φραγκούλης.

Από την άλλη πλευρά ο Κάδμος βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό με κακές επιλογές στην επίθεση αλλά και με αρκετά προβλήματα από την πλευρά του, καθώς οι Θανάσαινας-Σταμέλος ήταν νοκ-άουτ με τραυματισμούς, ο Γκρινιάρης έπαιζε χωλαίνοντας έχοντας θλάση, ενώ ο Κόλλιας τραυματίστηκε και αποχώρησε προσωρινά στο 25′, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της νίκης των γηπεδούχων που ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς επικρατώντας δίκαια.

H ΑΓΕ Χαλκίδας μπήκε καλύτερα από το ξεκίνημα του αγώνα, προηγήθηκε με 11-2 και 19-6 στο 7′ με καλάθι του Μάρκου που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κάδμος κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και με καλάθι του Κόλλια στο 15′ να μειώσει για πρώτη φορά στον καλάθι με 23-21.

Στη γ’ περίοδο ο Κάδμο με βολές του Γκιζόγιαννη ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 31-31 για να απαντήσει η ΑΓΕ Χαλκίδας με δύο τρίποντα από Πετρόπουλο και Μεσίνι για το 37-31.

Ο Μεσίνι με δύο ακόμα τρίποντα έδωσε καθαρό προβάδισμα στην ΑΓΕΧ με 43-34, για να διατηρήσει η ΑΓΕ Χαλκίδας την απόσταση ασφαλείας φτάνοντας στη μεγάλη νίκη με 63-51!

Διαιτητές: Παντελίδης-Ντάνος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-11, 29-26, 45-38, 63-51.

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Πανούσης-Βελισσαράκος): Μεσίνι 9 (3), Καρκαλής, Καζάνας 29 (2), Μάρκου 18 (2), Παρμενίδης 2, Φραγκούλης 2, Πετρόπουλος 3 (1), Κουτής, Γκαβρίλοβιτς, Χρυσοβέργης.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Πανταζής 12 (1), Σκούμας Δ., Αναστασίου Δ. 1, Δουρούκης 7 (2), Γκρινιάρης, Σκούμας Λ. 5 (1), Κωνσταντούρας 8 (2), Παπαδάκης, Κόλλιας 7 (1), Αναστασόπουλος, Γκιζόγιαννης 11.

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ η ΑΓΕ Χαλκίδας νίκησε τον Κάδμο με 63-51 και ο Γιάννης Δαλιάνης μας μεταφέρει το photo album της αναμέτρησης.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr