Eν όψει της έναρξης των επίσημων αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, όλοι οι αθλητές / αθλήτριες καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ώστε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το δελτίο τους για την νέα αγωνιστική περίοδο και να μπορέσουν τα σωματεία να το εκτυπώσουν.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συνδεθούν οι αθλητές /αθλήτριες (ή οι κηδεμόνες αυτών εάν ο αθλητής / αθλήτρια είναι ανήλικος) στο ψηφιακό μητρώο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αφού αυθεντικοποιηθεί ο αθλητής επιτυχώς, αυτομάτως στην οθόνη του θα εμφανιστεί η ακόλουθη φόρμα επικαιροποίησης στοιχείων:

Εάν η τιμή κάποιου πεδίου της φόρμας επικαιροποίησης στοιχείων (εξαιρείται το email) έχει μεταβληθεί, θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάλληλη τροποποίηση. Επιπρόσθετα, πρέπει να απαντήσoυν εάν εκπροσωπούνται από διαμεσολαβητή (manager) και σε περίπτωση θετικής απάντησης να επιλέξετε τον διαμεσολαβητή από την λίστα των ενεργών διαμεσολαβητών. Μόλις ολοκληρώσετε την επικαιροποίηση των αθλητών, πατήστε το κουμπί «Καταχώρηση».

H επικαιροποίηση των στοιχείων του αθλητή /αθλήτριας έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς. Το σωματείο μπορεί να προχωρήσει στην εκτύπωση του δελτίου του αθλητή /αθλήτριας.

Τονίζεται ότι πως σε περίπτωση που κάποιος χρήστης διαχειρίζεται περισσότερα του ενός προφίλ αθλητών /αθλητριών (π.χ. ένας γονέας ο οποίος έχει προφίλ αθλητή τόσο για τον ίδιο όσο και για το τέκνο του) θα πρέπει να κάνει την διαδικασία για όλα τα προφίλ που διαχειρίζεται.

Επισημαίνουμε ότι αναφορικά με τους ανήλικους αθλητέςη επικαιροποίηση του προφίλ τους χρειάζεται να πραγματοποιηθεί με τους κωδικούς taxisnet του γονέα που έχει δημιουργήσει  το προφίλ του ανήλικου αθλητή καθώς μόνο αυτός έχει την διαχείριση του προφίλ του.

Σε καμία περίπτωση, δεν χρειάζεται να γίνεται αίτηση από τον γονέα για τη δημιουργία νέου προφίλ Αθλητή (είτε νέου είτε υπάρχοντος αθλητή), καθώς αυτή θα απορρίπτεται.