Υπό διαφορετικές συνθήκες ο εξ αναβολής αγώνας του Πρωτέα Σχηματαρίου με τον Κάδμο θα ήταν εξαιρετικά καθοριστικός για τους γηπεδούχους στο κυνήγι της παραμονής, αλλά μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής το περασμένο Σάββατο, απέκτησε χαρακτήρα πρόβα τζενεράλε εν όψει του…τελικού του Σαββάτου απέναντι στις Κονίστρες!

Ο Κάδμος πήρε τη νίκη γοήτρου με 67-65, με τον Γ. Φλώτσιο να…ξέρει καλά αυτό το γήπεδο, βάζοντας καθοριστικά μεγάλα σουτ προς το φινάλε της αναμέτρησης!

Καλό ματς και από τις δύο ομάδες, με τους προπονητές να δίνουν χρόνο στους νεαρούς παίκτες που ήταν και οι πρωταγωνιστές του αγώνα!

Ο Κάδμος, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εύστοχος από την περιφέρεια πετυχαίνοντας 5 τρίποντα, προηγήθηκε στο 10′ με 15-21, αλλά στη β’ περίοδο ο Πρωτέας ανέβασε την απόδοσή του, βρήκε λύσεις στην επίθεση από αρκετούς παίκτες, για να κλείσει το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 34-32.

Μεγάλο ντέρμπι στο β’ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και όλα να κρίνονται στις λεπτομέρειες!

Οι Χαντζής, Παπαγιαννόπουλος σημείωσαν τους τελευταίους 7 πόντους του Πρωτέα, αλλά ο Φλώτσιος από τον Κάδμο πέτυχε 8 πόντους στην τελευταία περίοδο, με ένα καθοριστικό τρίποντο προς το φινάλε!

Από τον Πρωτέα που το Σάββατο δίνει…τελικό, ο νεαρός Κ. Χαντζής ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους και τον ακολούθησε ο Παπαγιαννόπουλος με 16.

Από τον Κάδμο, ο Φλώτσιος ήταν καθοριστικός, ενώ σπουδαία συμβολή στη νίκη, είχαν ακόμα ο Θεοδώρου στο καλύτερο παιχνίδι του με το αντρικό τμήμα (14 πόντοι), αλλά και ο Κόλλιας του β’ ημιχρόνου, χρονικό διάστημα που σημείωσε τους 12 από τους 13 συνολικά πόντους του.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Γερονικολός-Χατζής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-21, 34-32, 50-49, 65-67.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής): Μπέτα, Μπελιάς, Λειβαδίτης, Χαντζής 24 (4), Σαράφογλου, Χατζηστάμου 11, Βλαχάκης 7 (1), Σολομωνίδης 5, Χαρίσης 2, Παπαγιαννόπουλος 16 (2), Βόγγελης, Χαλάτσης.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Θεοδώρου 14 (4), Σκούμας Λ., Σκούμας Δ., Μπόγρης, Κόλλιας 13 (2), Φλώτσιος 13 (3), Παπαδάκης 10 (2), Μούντριχας, Κωνσταντούρας 2, Μπότσης 6, Σταμέλος 9, Αναστασίου Δ.Μ.

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr