Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ σχετικά με τη μεταγραφή παίχτη στο Σωματείο μας και δεδομένου ότι η νομιμότητα της πράξης (αλλά και της εν γένει λειτουργίας του Σωματείου) δεν αμφισβητείται από κανέναν, θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε ως προς τις αιτιάσεις της εν λόγω ανακοίνωσης περί μη ηθικής συμπεριφοράς από πλευράς της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ.

Η ομάδα μας επέλεξε να υποδεχτεί τον συγκεκριμένο αθλητή γιατί θεωρεί ότι η θέση των αθλητών είναι εντός γηπέδων, γνωρίζοντας, επιπλέον, την αποχή του από τις αθλητικές δραστηριότητες του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ επί 2 έτη. Μάλιστα, η ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ ζήτησε από τον ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ να συναινέσει στη μεταγραφή (όπως έπραξε και για άλλους αθλητές), όχι γιατί ήταν αναγκαία κατά το άρθρο 4.Γ παρ. 6 του οικείου Κανονισμού, αλλά για να αμβλυνθούν οι όποιες διαθέσεις του μέσα σε κλίμα διαφορετικό από αυτό που αναδύεται από την πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Όμως, επίκεντρο της δραστηριότητας του Σωματείου μας είναι σίγουρα ο αθλητής.

Σίγουρα, ο κανονισμός μεταγραφών θέτει ένα πλαίσιο που προστατεύει τα σωματεία από το χάος του να ξεκινούν κάθε χρόνο από το μηδέν. Η ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ, ωστόσο, δεν τον χρησιμοποιεί για να «φυλακίσει» ή να «τιμωρήσει» παίχτες «κόβοντάς του το μπάσκετ». Το απέδειξε ήδη το φετινό καλοκαίρι, όπου παραχώρησε αρκετούς από τους σημαντικούς της παίχτες –τους περσινούς πρωταθλητές εφήβων-, που επιθύμησαν να διεκδικήσουν νέες αθλητικές εμπειρίες σε άλλα σωματεία.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους δεν τα απασχολεί η όποια επιμέρους έριδα, ούτε η ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ, ούτε κανένας. Αγωνιούν για υγιείς ενασχολήσεις και ενδιαφέροντα, όπως ο αθλητισμός, ώστε να γυρίζουν την πλάτη στις όποιες κακοτοπιές.

Η σύγκρουση δεν είναι του χαρακτήρα μας, καθώς «αφαιρεί» από την πόλη και από το άθλημα. Θεωρούμε ότι η φιλοσοφία της σύνθεσης και της συνεργασίας ακούει στην παραπάνω αδήριτη πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.

Το ΔΣ της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ