Μία ομάδα….μία οικογένεια…

Ο φοβερός και τρομερός Κάδμος έγραψε ιστορία, πέρασε στις ”8” καλύτερες ομάδες της Ελλάδας κερδίζοντας μέσα σε αποθέωση και μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Θήβας τον Κεραυνό Λάρισας με 71-49 και από τις 26 Απριλίου-1 Μαϊου θα βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης για να συναντήσει τις υπόλοιπες 7 καλύτερες ομάδες σε όλη την Ελλάδα!

Η ομάδα του Αναστασίου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της, καταφέρνοντας κάτι που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με μακρινό όνειρο! Μια σούπερ ομάδα, πήρε δίκαια την πρόκριση για το final-8 και τα καλύτερα έρχονται!

Ο κόσμος της Θήβας έσπρωξε τον Κάδμο προς τη νίκη που ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, καθώς η ομάδα του Αναστασίου κέρδισε γιατί δεν…μπορούσε να χάσει!

Και πως να έχανε άλλωστε, από τη στιγμή που είχε την καλύτερη ομάδα, τον κόσμο στο πλευρό του και ένα εξαιρετικό κλίμα σε όλη τη σεζόν!

Με ”’όπλο” την άμυνα!

Ο Κάδμος ξεκίνησε με το βασικό του ”όπλο” την άμυνα να…ρίχνει τα πρώτα θεμέλια. Με δύο καλάθια των Τούτουζα, Μπότση και ένα τρίποντο του Θεοδώρου μετά από έξτρα πάσα στην αδύνατη πλευρά της Λάρισας, ο Κάδμος προηγήθηκε 0-7 στο 4′ και ο κόουτς του Κεραυνού πήρε εσπευσμένα το πρώτο ταϊμ-άουτ. Ο Κάδμος ξεκίνησε να ποστάρει με τον Τούτουζα και τον Μπότση και τα ελεύθερα σουτ άρχισαν να έρχονται.

Δύο επιπόλαια λάθη στην επίθεση, έδωσαν εύκολους πόντους για τον Κεραυνό που με ένα δικό του σερί ισοφάρισε σε 9-9, με τον Αναστασίου να παίρνει αυτή τη φορά σειρά για τάίμ-άουτ ώστε να ανακόψει το ρυθμό.

Η άμυνα έπιασε πάλι δουλειά για τον Κάδμο, ο Μπότσης σκέπασε τα καλάθια και με καλάθια των Ευαγγελίου, Μπόγρη η ομάδα της Θήβας έκλεισε μπροστά το πρώτο 10λεπτο με 11-17.

Ο Ευαγγελίου με τρίποντο και με καλάθι στον αιφνιδιασμό μετά από ένα ακόμα ριμπάουντ του Μπότση έφερε για πρώτη φορά το ντέρμπι στο +10 (11-21).

Ο Τούτουζας συνέχισε να ποστάρει, αρχικά για  το 11-23 στο 13′ και το 12-26 στο 16′ με καλάθι και φάουλ, ενώ ο Θεοδώρου στον αιφνιδιασμό έγραψε το 14-28 ξεσηκώνοντας τις εξέδρες του κατάμεστου κλειστού γυμναστηρίου!

Το μόνο κακό νέο για τον Κάδμο, είχε να κάνει με το 3ο φάουλ του πολύ καλού Τούτουζα που αποσύρθηκε από το παρκέ.

Ο Μπόγρης ανέβασε τη διαφορά στο +17 (14-31), για να προκύψει διακοπή στο 16′ λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος!

Η διακοπή δεν ευνοεί αυτούς που είναι μπροστά στο σκορ και κάτι τέτοιο έγινε και εδώ, με τον Κεραυνό να μειώνει σε 21-31, με τον Μπόγρη να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι του πρώτου ημιχρόνου για το 21-33.

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς!

Με τρίποντο του Τούτουζα που επέστρεψε στο παρκέ στη γ’ περίοδο, ο Κάδμος πήγε στο +16 (25-41), με τη Λάρισα να αντιδρά και να μειώνει με τρίποντο σε 36-44. Αμέσως όμως ηρθε η απάντηση με το ίδιο νόμισμα από τον Ευαγγελίου και ένα καλάθι του Μπόγρη για το 36-49.

Με τρίποντο υπό πίεση του Μπόγρη ο Κάδμος έκανε το 38-52 της γ’ περιόδου, έχοντας μπροστά του πλέον 10′ για τη μεγάλη πρόκριση, όπου ξεκινάει με ένα συν, τους 14 πόντους διαφορά και με ένα μείον, τα τρία φάουλ των Μπότση, Τούτουζα, Θεοδώρου.

Το θέλω και το ”μπορώ” του Κάδμου όμως ήταν πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε πρόβλημα και ο Κάδμος με σούπερ τελευταίο 10λεπτο έγραψε ιστορία!

Ο Μπόγρης έβαλε ένα ακόμα τρίποντο από το…σπίτι του για το 38-55, ο Θεοδώρου έγραψε το 38-57 και τα πανηγύρια ήδη είχαν ξεκινήσει στις εξέδρες!

Ο Τούτουζας πήγε τη διαφορά στο +23 (38-61) και το κλειστό πήρε ”φωτιά”! Ο Κάδμος έλεγξε απόλυτα το υπόλοιπο του αγώνα, οι βασικοί σιγά σιγά πέρασαν στον πάγκο, η αποθέωση συνεχίστηκε δικαιολογημένα για όλους και ο Κάδμος πέρασε θριαμβευτικά στις ”8” καλύτερες ομάδες της Ελλαδας κερδίζοντας άνετα και δίκαια τον Κεραυνό Λάρισας με 71-49 μέσα σε αποθέωση!

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Καρακωνσταντόπουλος-Xρόνης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-17, 21-33, 38-52, 49-71.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Πάκας): Πολιτόπουλος 4, Τζαλαβάρας 4 (1), Αντωνόπουλος 6, Δεμίρης 1, Πάσχος 11 (1), Νταμπούρας, Ευθυμίου, Γιάκουλας, 21 (1) Μηνάς, Δρυστέλλας, Πλιάτσικας, Μάννης 2.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος):  Σκούμας, Θεοδώρου 13 (3), Αναστασίου Δ., Ευαγγελίου Γ. 2, Μπόγρης 17 (2), Ευαγγελίου Ευγ., 14 (2), Λυμπερίου, Αναστασίου Δ.Μ., Τούτουζας 19 (1), Μελετίου 2, Μίχας, Μπότσης 4.

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr