Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ Χάρης Μελετίου έδωσε το παρών και τις τρεις μέρες της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων στο κλειστό της Θήβας και είχε ένα λόγο παραπάνω να αισθάνεται στο τέλος των αγώνων ευχαριστημένος αλλά και δικαιωμένος.

Ευχαριστημένος, καθώς μια ομάδα της ΕΣΚΑΣΕ μετά το 2014 θα δώσει και πάλι το παρών σε μια τελική φάση Πανελλήνιας διοργάνωσης, αλλά και δικαιωμένος, καθώς εδώ και χρόνια, τόσο με την προηγούμενη διοίκηση, όσο και στους λίγους μήνες με την υπάρχουσα διοίκηση της ΕΟΚ, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και εκπροσώπους ομάδων, όπως μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σοφογιάννης του Έσπερου Λαμίας, έγιναν προσπάθειες που τελικά ευοδώθηκαν, για την αλλαγή συγκρότησης των ομίλων.

Θυμίζουμε, πως το 2017 η απόφαση της τότε διοίκηση της ΕΟΚ έφερε τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΣΕ αντιμέτωπο μεταξύ άλλων με τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΗ (Αχαϊας-Ηλείας), όπου η δυναμική του Προμηθέα Πατρών οδηγούσε τον εκάστοτε πρωταθλητή ΕΣΚΑΣΕ μπροστά σε ένα…τοίχο!

Αυτή η αδικία αποκαταστάθηκε πριν από λίγους μήνες από την τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, δίνοντας τη δυνατότητα στις πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΣΚΑΣΕ να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, με τον Κάδμο να καταφέρνει να παίρνει την πρόκριση απέναντι στις πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων ΕΣΚΑΒΔΕ (Βορειοδυτικής Ελλάδας-Φαίακας Κέρκυρας), ΕΣΚΑΘ (Θεσσαλίας-Κεραυνός Λάρισας), Τ.Ε. Λέσβου (Ήφαιστος Λήμνου) και από τις 26 Απριλίου-1 Μαϊου να εκπροσωπεί το μπάσκετ της ΕΣΚΑΣΕ σε τελική φάση Πανελλήνιου πρωταθλήματος μετά από 8 χρόνια!

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr