Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και στοχεύει στα κλικ σας. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε (σηκώνουμε τον έναν ώμο);…

Τα τύμπανα του πολέμου σίγησαν σήμερα λόγω της αναγκαστικής αναβολής των αγώνων. Η μέρα μοιάζει σαν εκείνες τις καλοκαιρινές που δεν υπάρχουν αθλητικά νέα και οι εφημερίδες εφευρίσκουν ειδήσεις όπως «ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΑΡΦΑΝ!» και από κάτω «άγνωστη η ταυτότητα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή» (τρου στόρι κάπου στα 1999).

Τα επιτελεία των ομάδων σε αυτή την ανάπαυλα βρίσκουν την ευκαιρία για γιόγκα, διαλογισμό, αναδιοργάνωση και κατάστρωση σχεδίων. Με μοναδικό άγνωστο Χ την ομάδα Drunk Bears, η οποία έχει ακόμη το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, όλες οι ομάδες έδειξαν λίγο-πολύ τη δυναμική τους και πολλοί έχουν βγάλει πρόωρα ή μη (θα αποδειχθεί) τα συμπεράσματά τους. Λίγες αλλαγές-προσθήκες αναμένονται, όπως στην περίπτωση του κ. Σωτήρη Καραμαγκιώλη που μετά την πρόσφατη ήττα είπε στον κουμπάρο του κ. Κουκούλη «Έτσι είσαι; Θα φέρω έναν ξάδερφο μου από Αθήνα! Έχει παίξει και σε ομάδα!».

Παιχνίδι, παίζω, δηλαδή, παιδί. Σε αυτόν τον παλιμ-παιδισμό που προσφέρουν τα σπορ έχει χωθεί μια ολόκληρη πόλη βγάζοντας για λίγο το κεφάλι έξω από την τρέχουσα πραγματικότητα (της διαρκούς κρίσης, του πολέμου κ.ο.κ.) και ανασαίνοντας αέρα διαφορετικό. Οι συζητήσεις στα μπαρ, στα καφενεία, στη ΧΕΝ, στις καφετέριες, στο Λύκειο Ελληνίδων, παντού λέμε, συζητούν για το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης που φιλοξενεί το «Ερρίκος Χατζόπουλος».

Ενδεικτικά, ξανανιωμένος δηλώνει ο διαιτητής της διοργάνωσης, κ. Παναγιώτης Χουγιάζος, ο οποίος «διευθύνει» ξανά τόσους μαζεμένους Θηβαίους μετά από τότε που χτυπιόταν στα decks της Κάμελοτ με το ένα ακουστικό στο αυτί (κανείς δεν καταλάβαινε γιατί χτυπιόταν λες και άκουγε πριονοκορδέλες ή rave, ενώ τα ηχεία έπαιζαν τον «Αετό» του Σφακιανάκη…). Τότε, που κάτω από τα θεωρεία του dj ζαχάρωναν, ζευγάρωναν και γλεντούσαν οι μελλοντικοί γονείς των σημερινών παιδιών του Κάδμου ή του Άρη και των άλλων ομάδων της πόλης.

Αύριο Δευτέρα, όμως, υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα, με τους δύο νικητές της 1ης αγωνιστικής (Νέον VS Kamaridis) να συγκρούονται σε έναν αγώνα δίχως αύριο και… βραδινή βάρδια να έχουν οι ομάδες της Hygiene Services και Boca Juniors που θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Τα λέμε αύριο λοιπόν στις 20:00, στο γνωστό σημείο. Πάρτε και καμιά μπύρα γιατί θα σας πάρει η νύχτα.

Disclaimer: τα κείμενα αποτελούν προϊόν σάτιρας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή.