Ο Πρωτέας Σχηματαρίου ήταν ο νικητής του τελικού της κατηγορίας Νεανίδων, κερδίζοντας μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τον Κάδμο με 46-44, στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Αλιάρτου!

Ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων, με πολλές εναλλαγές στο σκορ αλλά και στα συναισθήματα!

Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν σήμερα τον πρώτο τίτλο τους στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τις παίκτριες του Πρωτέα να φτάνουν τελικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παίζοντας ρόλο και η εμπειρία των τελευταίων ετών, καθώς οι περισσότερες από τις παίκτριες αγωνίζονται από μικρές σε όλα τα τμήματα της ομάδας, έχοντας πολλές παραστάσεις από επίσημα παιχνίδια.

Ο Κάδμος ήταν επίσης από την πλευρά του ένας άξιος αντίπαλος, έχοντας κάνει μια εξαιρετική χρονιά, φτάνοντας να αποκλείσει στα ημιτελικά το φαβορί της φετινής κατηγορίας, ΓΑΣ Άμφισσας.

Ο Πρωτέας προηγήθηκε στην αρχή με 4-0, με τις μικρές του Κάδμου να ξεπερνούν στη συνέχεια το τρακ του πρώτου τελικού, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Κάδμος που έλεγξε την εναέρια κυκλοφορία,  ξέφυγε με 13-18 και με 4 πόντους της Χαντζή το ματς πήγε στο 17-18, με την παίκτρια του Πρωτέα να κάνει 3ο φάουλ στο 15′. Ο Κάδμος έκλεισε μπροστά το ημίχρονο με 22-24 με τα πάντα να είναι ανοικτά για τη συνέχεια.

Στον πόντο και η γ’ περίοδος με το σκορ ισόπαλο (36-36) χωρίς να αλλάξει κάτι και στη συνέχεια για να κριθούν όλα στις λεπτομέρειες.

Με το σκορ ισόπαλο 44-44, η πολύ καλή ιδίως στο β’ ημίχρονο Νικόλα πέτυχε με δίποντο το 46-44, με τον Κάδμο να αστοχεί στην τελευταία του επίθεση και το πρωτάθλημα να πηγαίνει στο Σχηματάρι!

Διαιτητές του τελικού ήταν οι Τσάλας Ι.-Κοτσιμπός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-11, 22-24, 36-36, 46-44.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής-Ευμορφοπούλου): Καρακικέ, Νικόλα 17, Ρούσσου 2, Χαντζή 15, Αγγελή 4, Τσομώκου 4, Μπανούτα 2, Πολυτήρα 2, Παπαρήγα.

ΚΑΔΜΟΣ (Παπαδάκης-Αναστασίου): Νίκα, Τσομπανοπούλου, Γκοντίνου, Βενιζέλου, Σκούμα 2, Μαυρίδη, Μπόβαλη Ε. 9, Μιλλεούνη 6, Καλπούζου 2, Μπάτσαρη 13 (1), Θεοδώρου, Μπόβαλη Ι. 12.

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr

O Γιάννης Δαλιάνης μας μεταφέρει το photo album από το κλειστό γυμναστήριο της Αλιάρτου.

Για τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ