Η 8η διοργάνωση των Stereabasket Awards πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα, αποτελώντας μια σημαντική εκδήλωση για το μπάσκετ της Στερεάς Ελλάδας και για όλο αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Νικολάου. Η φετινή εκδήλωση ξεχώρισε τόσο για την οργάνωσή της όσο και για τη μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του αθλητισμού, φιλάθλων και τοπικών παραγόντων, που τίμησαν τους αθλητές, προπονητές και ομάδες της περιοχής για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Τα Stereabasket Awards έχουν καθιερωθεί ως μια εκδήλωση-σταθμός για την ανάδειξη και την αναγνώριση της προσφοράς στον αθλητισμό της Στερεάς Ελλάδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ σε τοπικό επίπεδο.

Η εκδήλωση των Stereabasket Awards δεν περιορίστηκε μόνο στις βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων, αλλά εμπλούτισε το πρόγραμμά της με μια καθιερωμένη συζήτηση, η οποία φέτος επικεντρώθηκε στο σημαντικό θέμα των ακαδημιών μπάσκετ και τα οφέλη τους. Η συζήτηση συντονίστηκε από τους έμπειρους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουντή και Γιάννη Ντεντόπουλο, και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ.

Οι ομιλητές Νίκος Χατζηβρέττας, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Γιώργος Αγγέλου, ανέλυσαν σε βάθος το θέμα των ακαδημιών, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που παρουσιάζει η καλλιέργεια νεαρών ταλέντων στο μπάσκετ. Η παρουσία του Βαγγέλη Λιόλιου, προέδρου της ΕΟΚ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το κύρος της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας την υποστήριξή του σε τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η συζήτηση έθιξε κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, τονίζοντας τη σημασία των ακαδημιών για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών με τις σωστές βάσεις και αξίες.

Το βραβείο ”Ραφαήλ Σκεμπές” απονέμεται κάθε χρόνο στα Stereabasket Awards και το έπαθλο αυτό πρεσβεύει το ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι, στοιχεία που διέκριναν τον Ραφαήλ όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα του μπάσκετ.

Ξεχωριστή στιγμή στη φετινή εκδήλωση των Stereabasket Awards 2024, αποτέλεσαν οι 10 υποτροφίες που δόθηκαν από τους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε ομάδες που καλλιεργούν τμήματα υποδομής στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ και οι οποίες κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εκδήλωσης, με την ΕΣ Κάδμου να είναι μία από αυτές.

Το stereabasket.gr διασφαλίζοντας το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού των Stereabasket Awards που φέτος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και αφορούσε τις κατηγορίες καλύτεροι-δημοφιλέστεροι παίκτες στις κατηγορίες rising star Α’ ΕΣΚΑΣΕ-παίδων-εφήβων-κορασίδων-νεανίδων, έκανε δεκτές τις ψήφους μόνο από τους επιλεγμένους παράγοντες-προπονητές-αθλητές-διαιτητές-κριτές που απάντησαν στις σχετικές φόρμες. Έτσι λοιπόν για την ομάδας μας αποτελεί σημαντική στιγμή η βράβευση 2 σπουδαίων νεαρών αθλητών μας.

  • Για την κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ-ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RISING STAR Α’ ΕΣΚΑΣΕ 2023-24 ο Δημήτρης Αναστασίου.
  • Για την κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ-ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ 2023-24 επίσης ο Δημήτρης Αναστασίου.
  • Για την κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ-ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2023-24 η Νεφέλη Σκούμα

Για να δείτε τις φωτογραφίες του Άγγελου Αγαπητού από την εκδήλωση, πατήστε ΕΔΩ

Το Star Κεντρικής Ελλάδας ήταν και φέτος χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση των Stereabasket Awards, ενώ ο δημοσιογράφος του καναλιού Γιώργος Γιώτας ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, μαζί με τη Βένια Σαμπάνη.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση αλλά και δηλώσεις των Νίκου Χατζηβρέττα, Κώστα Τσαρτσαρή, του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου και του ιδιοκτήτη της εταιρείας My KTEO Μιχάλη Θαλάσση:

photos & video by stereabasket.gr