[Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος για την οικογένεια της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ και για την πόλη. Ως φόρος τιμής για εμάς η αναφορά στη μνήμη του Στέργιου Παπαδόπουλου σε αυτήν την ανάρτηση.]

Ματσάρες είδαν τα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού της Θήβας. Κοπέλες απ’ το Δίστομο ‘φέραν νερό και ξύδι στο κλειστό γυμναστήριο της Θήβας, εκεί που η ομάδα της Hygiene Services ανέμισε για μια στιγμή το μπολερό της πορευόμενη τραβέρσο ανάποδο, πορεία προς τον βοριά. Αναμφίβολα, ο κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης είχε φέρει το μαυριτάνικο σκουτί το πορφυρό και με πλήρη σύνθεση λύγισε την Boca Juniors, της αργεντίνικης ομάδας απ’ το Κασνέσι, τη Θήβα και το Λουτουφί.

Το σκορ (73-55) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε ο αγώνας καθώς η άμεση αντίδραση του κ. Ευάγγελου Καλαμπάκα απέδωσε καρπούς. Ο εν λόγω παίχτης της Boca Juniors ενεργοποίησε το αμυντικό σχέδιο «καγκέλι», σύμφωνα με το οποίο οι παίχτες κουνούν τα χέρια τους «έτσι» και «έτσι» (δείχνω αλλά δεν με βλέπετε) μπλοκάροντας τους αντιπάλους. Το «νεκρό» αυτό πεντάλεπτο δεν στοίχισε, ωστόσο, στην ομάδα της Hygiene καθώς με μοιρασμένες φάσεις και πόντους μια παλέτα καλαθοσφαιριστών κράτησε την κεφαλή επί του πίνακα.

Δηλώσεις του κ. Καραμαγκιώλη (Hygiene Services) θα δείτε εδώ.

Ο αγώνας των 20:00 επιβεβαίωσε την «Υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολλόγι» (Θ. Βρυζάκης – 1861 – Εθνική Πινακοθήκη) για την οποία είχαμε γράψει σε προηγούμενο σημείωμα. Ο κ. Αποστόλης Αναστασίου αντιμετώπισε την ομάδα Νέο Φροντιστήριο πετυχαίνοντας οριακή μεν αλλά πολύτιμη ψυχολογικά νίκη. Σε μόνο 7’ συμμετοχής κατάφερε 32 πόντους επιβεβαιώνοντας την ποιότητά του. Λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί και προπονητή της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ, ο υπεύθυνος του Σωματείου, κ. Πολυνειάρχης Καρανάσαινας, εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την επιτυχή πορεία της ομάδας, με τον φόβο ότι αποσπά ενέργεια απ’ τον επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου.

Πέραν της προαναφερόμενης επίδοσης, δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα κάποιος άλλον διακριθέντα στον εν λόγω αγώνα, αν και η μοναδική αλλαγή ήταν η τοποθέτηση του Αταμάν της Γούρνας (κατά τον παρατηρητή των social media, κ. Le Xou) στον πάγκο της νικήτριας ομάδας.

Ήταν, λοιπόν, ένα πραγματικό ντέρμπι που λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν είχε την τηλεθέαση που του άξιζε. Ένα ματς που κρίθηκε στο σημείο που αποτελεί την πεμπτουσία του μπάσκετ, στη στιγμή που συγκεντρώνει το είναι, το res, την οργασμική κατάσταση, το δεξί κροσέ στο σημείο G του αθλήματος, εκεί που η μπάλα καίει, που ο χρόνος σταματά, που ο Κυριαζής σφίγγει τη σαγιονάρα του, που στο γήπεδο ακούγονται μόνο οι καρδιές των θεατών και η ανάσα του παίχτη που κρατά τη μπάλα είναι Υπόθεση Ύπαρξης. Σε αυτή τη στιγμή, που όλοι καταλάβατε ποια εννοώ, η ομάδα Kamaridis Global Wire ήταν πιο τυχερή από εκείνη του κ. Γεώργιου Κουκούλη και της αρμάδας του (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Σιαμανδρούρα, Χαρατσή, Πανδή).

Δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Νικολάου δείτε εδώ (η προσφορά στο τέλος των δηλώσεων δεκτή, €20.000).

Disclaimer: τα κείμενα αποτελούν προϊόν σάτιρας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή.