Ο Κάδμος έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να πάρει την…πτήση για το Ηράκλειο της Κρήτης και την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στις 26 Απριλίου, κερδίζοντας μετά από επιβλητική εμφάνιση και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης, τον Φαίακα Κέρκυρας με 66-41!

Μπροστά σε ένα σχεδόν κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο, με τον κόσμο της Θήβας να δίνει βροντερό παρών δείχνοντας πως ”διψάει” για μπάσκετ, ο Κάδμος άφησε άπαντες ικανοποιημένους, δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ο Αναστασίου έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο, οι μικροί έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, δείχνοντας ομάδα με εμπειρία. Και έτσι είναι άλλωστε, καθώς οι μικροί που έπεσαν πριν από λίγα χρόνια στα…βαθιά, μεγάλωσαν και τα αποτελέσματα πλέον έρχονται πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Εξαιρετικό μπάσκετ, με σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και με άμυνα που ”τσάκιζε κόκκαλα”. Ο Κάδμος δέχθηκε 38 πόντους στον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ από την ΑΓΕΧ, 41 σήμερα από τον Φαίακα και σε μια ομάδα που δεν λείπει σε καμιά περίπτωση το επιθετικό ταλέντο, φαίνεται ξεκάθαρα πως η αφετηρία δίνεται από την άμυνα, που ως γνωστόν χαρίζει και τις διακρίσεις…

Εντυπωσιακό ξεκίνημα…

Μετά το πρώτο τρίλεπτο του.. άγχους, ο Κάδμος βρήκε τα πατήματά του και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς από νωρίς. Όχι από τύχη, αλλά με σχέδιο. Με ποσταρίσματα των Τούτουζα και Μπότση, βρήκε με υπομονή τις έξτρα πάσες και τα ελεύθερα σουτ που άρχισαν να μπαίνουν και να ζεσταίνουν και την εξέδρα.

Ο Μπόγρης…έσπασε το ρόδι με μια πρώτη τρίποντα ”βόμβα” στο 3′ (3-0), ο Θεοδώρου με 5 συνεχόμενους πόντους πέτυχε το 8-2, ο Ευαγγελίου με νέο τρίποντο το 11-2 και όταν ο Τούτουζας έκανε το δεύτερο φάουλ και τον απέσυρε προληπτικά στον πάγκο ο Αναστασίου, ήρθε η σειρά του Μελετίου με 4 πόντους να γράψει το 15-2 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά ενός πρώτου 10λεπτου, που τελείωσε με 15-6.

Ο Φαίακας εκμεταλλεύτηκε ένα ”νεκρό” διάστημα του Κάδμου και με επιμέρους 0-9 μείωσε στο 12′ σε 15-11, αλλά γρήγορα ο Κάδμος επανέφερε την τάξη και με τρίποντο του Τούτουζα και καλάθι του Μελετίου ξέφυγε με +9 (20-11), ενώ ο Θεοδώρου με τρίποντο στο 18′ ισοφάρισε τη μέχρι εκείνη τη στιγμή μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (27-14).

Ο Τούτουζας με νέο τρίποντο έφερε για πρώτη φορά τον αγώνα στο +14 (30-16), με το 31-20 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Τρίποντη εκτέλεση!

Ο Κάδμος ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε, με τον Θεοδώρου με τρίποντο από τη γωνία να πετυχαίνει το 35-20, με έξοχη ασίστ του Μπόγρη ο Μελετίου πήγε το ματς στο +17 (46-29), και ο Ευαγγελίου με το 50-31 στον αιφνιδιασμό μετά από δύο πολύ καλές άμυνες του Μελετίου, έφερε το ματς στη μεγαλύτερη διαφορά του ματς έως τη γ’ περίοδο, γιατί ο Μπόγρης με νέο τρίποντο έφερε το ματς στο +22 (55-33), με τον Αναστασίου να ανοίγει ακόμα περισσότερο το ροτέϊσον, καθώς ακολουθούν δύο ακόμα ματς και όλοι πρέπει να έχουν δυνάμεις.

Η συνέχεια είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Κάδμο να ξεφεύγει με 58-33 και 66-36, για να επικρατήσει τελικά με 66-41.

Διαιτητές: Αντωνιάδης-Κούλης Κ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-6, 31-20, 50-33, 66-41.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Σκούμας, Θεοδώρου 18 (3), Αναστασίου Δ., Ευαγγελίου Γ. 3 (1), Μπόγρης 8 (2), Ευαγγελίου Γ. 5 (1), Λυμπερίου, Αναστασίου Δ.Μ., Τούτουζας 14 (3), Μελετίου 14, Μίχας, Μπότσης 4.

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Δεσύλλας): Σέκας 3 (1), Γκέκος 14 (1), Κονοφάος, Μπουρμούρης 10, Βλασερός 3 (1), Λουκανάρης 2, Λούβρος, Στεμπάρι 7, Κακαρούγκας 2, Λουκάς, Μοσχοβίτης.

Πηγή άρθρου: stereabasket.gr

Ο Άγγελος Αγαπητός μας μεταφέρει το photo album του αγώνα.

Για τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ