Όλα δείχνουν ότι η πόλη ζητάει «πράγματα», επικροτεί ωραίες προσπάθειες, διψά για όμορφα συμβάντα (happenings). Το απέδειξε με τη φοβερή παρουσία του κόσμου τόσο στη B’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων (όπου η ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση στο Ηράκλειο της Κρήτης), όσο και στη φοβερή διοργάνωση του Moschopodi Trail, το απέδειξε και στον χθεσινοβραδινό τελικό του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, με τις φωτογραφίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το «Ερρίκος Χατζόπουλος» είχε βάλει πάλι τα καλά του, με το Motel να στήνει beach bar και dj στον προαύλιο χώρο σκορπίζοντας απλόχερα γιορτινή διάθεση στους επισκέπτες, ενώ μέσα στο κλειστό, οι παίχτες των Voyagers και Kamaridis Global Wire έκαναν την προετοιμασία τους υπό τον ήχο του Περικλή Παπαδημητρίου.

Για το αγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς φαίνεται ότι οι πρώτες φάσεις έκριναν τη ψυχολογική πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Βογιάτζογλου, μιας και η ομάδα της Kamaridis υπέπεσε σε αρκετά λάθη και άστοχα σουτ που «βάρυναν» τα χέρια των παιχτών της. Από την ψυχολογική παγίδα ξέφυγαν οι Νικόλαος Μαυράκης, Ευάγγελος Νικολάου και Βασίλης Τσούρτος (συμπλήρωσε 5 φάουλ) οι οποίοι κατάφεραν αρκετούς πόντους, αλλά και τον Γιώργο Λαλιώτη που έδωσε λύσεις ψηλού μεν, κάπως αργά δε σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα. Ο σαφώς κουρασμένος Αποστόλης Αναστασίου δεν κατάφερε να πετύχει εμφάνιση ικανή να ανατρέψει το εις βάρος τους αποτέλεσμα, έχοντας παράλληλα τον Γιάννη Κανινή να κάνει παραδειγματική άμυνα στον βετεράνο καλαθοσφαιριστή.

Στην άλλη γωνιά του ρινγκ βρισκόταν η ομάδα του Βογιατζόγλου, με την πολύ καλή εμφάνιση των Θανάση Μάμαλη και Θανάση Χαϊδεμένου να συνοδεύει τον πρώτο σκόρερ Αντώνη Χαρατσή σε μια όχι αγχωτική νίκη και μαζί με τους Γιάννη Κανινή, Πάρη Καλπούζο, Κώστα Μαντέκα, Παναγιώτη Τσιούνη, Μανώλη Ασλανίδη και Φίλιππο Τσάκαλο να οδηγούν σε ένα post-game ξέφρενο πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας.

Μετά την απονομή των μεταλλίων (που ανέλαβαν οι κλασικοί φορείς της πόλης -εκτός παπά και νοματάρχη-) ακολούθησε η δήλωση του νικητή με τον Νικόλαο Βογιατζόγλου να απλώνει λόγο «αγκαλιά» προς τη διοργάνωση, τους αθλητές, τον κόσμο, τη Θήβα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τη Γη, το Σύμπαν.

Με το τέλος των απονομών όλο το κλειστό μεταφέρθηκε στον χώρο του πάρτι περίπου μέχρι τη 1:30 όποτε κάτοικοι πιθανόν από το Τάχι έδωσαν τέλος στη γιορτή στέλνοντας την Αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Η παρέμβαση του Φώτη Σταματόπουλου να πείσει τους αστυνόμους ότι «αν ήμασταν… άλλοι, δεν θα τολμάγατε να μας πείτε να κλείσουμε τα ηχεία» ή ότι «εμείς εδώ δεν παίζουμε με ρευματοκλοπή» δεν ήταν αρκετή να πείσει τα όργανα της τάξης. «Ο Νόμος είναι Νόμος» απάντησαν αμείλικτα υπό τον ήχο των καλάσνικοφ που ο άνεμος έφερνε απ’ το Πυρί. Βέβαια, εδώ και καμιά ώρα, ο Χουγιάζος είχε βγάλει εκτός decks τον Δημήτρη Ζήκο με 5 φάουλ, παίζοντας αγαπημένα τραγούδια που όλοι κάναμε ότι ξέραμε να τραγουδάμε αλλά στην πράξη κουνάγαμε τα χείλη σαν να έχουμε το προφίσιενσι το ορθόδοξο.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι όλη αυτή η περιπέτεια του Ιουνίου-Ιουλίου του 2022 ήταν έμπνευση και εκτέλεση του Σωτήρη Καραγκιώλη, επικεφαλής της διοργάνωσης και της Hygiene Services.  Ο Σωτήρης βρήκε συμπαραστάτρια την ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ, τον Κωστή Κυριαζή και, κυρίως, τον Νικόλαο Γιαννακό που διέθεσε τις γνώσεις και τον χρόνο του για να φτιάξει και να ενημερώνει το micro-site των στατιστικών και βίντεο των αγώνων (ergasiako.kadmosbc.gr) που σας συντρόφευσε στις ξαπλώστρες και στις σεζλόνγκ.

(Όσο για την πενταμελή ομάδα της τριμελούς επιτροπής που έγραφα τα κείμενα αυτής της σατιρικής στήλης, σας αποχαιρετάμε με μια βιβλιοπρόταση και ένα στιχάκι να το συμπληρώσετε. Ελπίζω να περάσατε καλά και εσείς.)

Το τουρνουά τελείωσε,
πάει το μπασκετάκι,
τώρα τι θα κάνουμε;
...
#dikosas

(όποιος ξέρει τη βιβλιοπρόταση, να το γράψει στα σχόλια)

Disclaimer: τα κείμενα αποτελούν προϊόν σάτιρας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή.